Het contractenrecht

 

Jurist contractenrecht
Het contractenrecht of het verbintenissenrecht is het grootste rechtsgebied in het Nederlandse civiele recht. De juristen van West Friesland Juristen hebben een meer dan uitstekende kennis op dit rechtsgebied. Er is ook geen rechtsgebied te benoemen waar voorkomen beter dan genezen is.
Contracten

Het liefst doe je zaken met een handdruk. Je kijkt elkaar recht in de ogen aan en je gaat ervan uit dat iemand zijn afspraken nakomt. En dit zal niet altijd verkeerd aflopen. Voorkomen is echter beter dan genezen. Je hoeft niet eens te maken te hebben met een oneerlijke contractspartij. Een misverstand kan ook grote gevolgen hebben en als partijen uitgaan van verschillende uitgangspunten zijn de poppen al aan het dansen.

Overeenkomst of algemene voorwaarden

Of het nu om de verkoop van goederen gaat of het verlenen van diensten. West Friesland Juristen adviseert om de zaken goed vast te leggen en wel op zodanige wijze dat het juridisch klopt. Zeker als er zaken met consumenten wordt gedaan, is het zaak om te controleren of iets niet in strijd is met Europees Recht of dat een bepaling niet ergens op een grijze of zwarte lijst staat.

Bij de uitleg van een overeenkomst zal een rechter altijd proberen om de bedoelingen van partijen uit een overeenkomst te halen. Het is daarom ongelofelijk belangrijk dat een overeenkomst correct wordt opgesteld. Wie schrijft, die blijft!

Onze juristen zijn allen thuis in het opstellen van contracten, het adviseren daarover, het onderhandelen of het beoordelen van contracten. Ook het  maken of aanpassen van algemene voorwaarden valt onder ons expertise gebied. 
Je kan dan nog zulke goede algemene voorwaarden hebben, ze moeten nog wel even van toepassing zijn. Ook daarover kunnen wij u adviseren. Gratis zelfs. Dit soort zaken nemen wij bij een eerste kennismaking meteen mee.

Wanprestatie

Als een wederpartij de gemaakte afspraken niet nakomt, of juridisch omschreven toerekenbaar tekortschiet in zijn verplichtingen die op grond van een contract op hem rusten (wanprestatie), dan zijn er een aantal mogelijkheden. De eerste mogelijkheid ligt voor de hand. Nakoming vorderen. Afspraak is afspraak en u kunt met de gemaakte afspraken in de hand de nakoming daarvan afdwingen.
In dit stadium is het erg belangrijk dat er iemand juridisch meekijkt. Het is namelijk belangrijk dat een wederpartij op de juiste wijze in gebreke wordt gesteld zodat hij in verzuim komt te verkeren. De gevolgen daarvan zijn groot. Als een wederpartij in verzuim verkeert dan kan de overeenkomst bijvoorbeeld worden ontbonden of kan er schadevergoeding worden gevorderd.

De juristen van West Friesland Juristen kunnen u vanaf de allereerste brief tot aan een procedure bijstaan. Nakoming vorderen in kort geding, terugbetaling vorderen van al hetgeen er al betaald is in een bodemprocedure of een procedure voeren over een schadevergoeding. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

De juristen van West Friesland Juristen begeleiden u graag door het contractenrecht heen. Interesse in een gratis contractencheck? Neem dan cont(r)act op West Friesland Juristen

 

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Pas het aan of verwijder het en start met bloggen.
Follow Us:

Hier kunt u ons vinden

Atoomweg 10

1689 RL HOORN

E: jurist@westfrieslandjuristen.nl

P: 020 -215 93 93 (afspraken via hoofdkantoor)

Atoomweg 10, Hoorn